Friday, April 12, 2013

Juuniorid ja Seeniorid

Möödunud nädalavahetusel toimus Viimsis omalaadne võistlus. Nimelt oli Sulgpalliliit ühel ajal saali organiseerinud Eesti Seenioride ja Eesti Noorte Meistrivõistlused. Minu arvates igati kiiduväärt mõte, sest saaliuksest sisse astudes oli esmamulje vinge - saal kogenud, noori kui väga noori sulgpallimängijaid täis. Jüri Tarto, Heiki Sorge, Kristin Kuuba - kõik võistlusdressides ja medaleid oma vanusegrupis luusimas.

Korraks tõi üks harrastaja ka mind jutuks, et millal mul Seeniorklass paistab? Sinna veel aega, kuid ehk juba järgmine aasta on oodata uut vanuserühma "Ülekaalukalt parimad 100", mille me kaasasutaja Mikk Aruga plaanime võistlusjuhendisse lisada.

Mis tulemustest silma jäi?

Kristin Kuuba tuli kolmekordseks noortemeistriks. Naisüksikus alistas ta finaalis Anette Martini, kes tubli esitusega paljudele üllatuseks ennast hõbedale mängis. Segapaarismängus oli palju tasavägiseid mänge, kuid lõppkokkuvõttes tuli Kuuba Laanesega esikohale alistades finaalis Järveoja/Rüütli. Naispaarismängus ei jätnud Kuuba/Rüütel vastastele mingeid võimalusi. Finaalis võideti Martin/Kaarjärve.

Meesüksikus ei loovutanud Sten Rääbis geimigi ja võttis Mikk Järveoja ees kulla. Meespaarismängus oli väga tihe konkurents ja palju kolmegeimilisi mänge. Lõpuks väljusid võitjatena Sauk/Talts, kes olid finaalis paremad Merits/Rääbisest.


Seenioride 35 meesüksikus jooksis kerge jalaga Sorge ennast kindlalt meistriks. Kõige rohkem pungasid sai finaalis Indrek Tarto. Sellise vormiga võiks Sorge ka praegu meeste A-liigas trennihuntide skalpe võtta, ainult et see seaks ohtu tema aastatepikkuse üksikmängu võitude seeria.

Meespaarismängus oli madinat küllaga. Tihti oli võidu ja kaotuse vahe ainult mõni õnnestunud tõrje või lohakas viga. Finaalis oli põhimõtteline vastaseis Rang/Sarapuu ja Luts/Kivisaare vahel, millest väljusid võitjatena viimased.

Seenioride 40 vanuserühmas oli kolmikvõidule lähedal Anti Sepp - üksikus hõbe ja paarides kullad. Küll aga suutis seda Rein Nuudi, kes võttis 45 segapaarismängus ning 50 üksikus ja paarismängus esikoha.

Samuti oli tore näha eelmine sügis 70. aastaseks saanud treeneri Jüri Tarto mängu väljakul. Annab mõista, et sulgpalli mängimise jaoks ei jääda vanaks, vaid jäädakse vanaks, kui enam sulgpalli ei mängita.


No comments:

Post a Comment