Tuesday, January 27, 2015

Favoriidid Üllatajad Unistajad

Eesti tähtsaima võistluse aeg on varsti käes – Eesti Meistrivõistlused toimuvad 6-8. veebruaril Tartus, A le Coq spordimajas. Kui juba tabelite loosimine tekitab sees äreva tunde, siis tead, et on tegemist erilise võistlusega. Tänavu on mängijaid 76, kellel kõigil omad ootused, lootused ja eesmärgid erinevates mänguliikides.

Järgnevalt teen kiire võistluseelse analüüsi, kus toon välja mängijad kolmes kategoorias.


FAVORIIDID

Favoriidiks ei sünnita, selleks saadakse. Nemad on viimaste aastatega näidanud stabiilsust kõrgete kohtade peale mängus.

  1. MS Raul Must – kindel valik meesüksiku kullale. Pole kaotanud 10. aasta jooksul geimigi ja ei näe ka see aasta seda juhtumas.
  2. WS Kati Tolmoff – Eelmise aasta tiitlikaitsja astub see aasta jälle soosikuna areenile. Head tulemused Italian ja Estonian Internationalilt viimase paari kuu jooksul näitasid vormi.
  3. MD Kaljurand/Käsner – See hooaeg Eestis ainult ühe kaotuse saanud paar, näitas ilusat mängu ka YEI-l, kus pääseti veerandfinaali.
  4. WD Tolmoff/Hõim – Paljud kindlasti vangutavad pead, et ei pea noori tiitlikaitsjaid favoriitideks. Jah, jään endale kindlaks – eelistan kogemusi. EM valikturniiri mängud Tallinnas olid korralikud, kuigi kaotati Rootsile.
  5. XD Must/Tolmoff – Nad pole küll palju koos mänginud, kuid ikkagi kahest kaks meistritiitlit ja ega kaks ilma kolmandata jää. Eestis peaks puhtalt kindluse pealt see ära tulema.




ÜLLATAJAD

Üllatajad on varasemate mängudega näidanud, et on võimelised heal päeval võitma või vähemalt tublisti vastu hakkama.

  1. MS Heiko Zoober – eelmine aasta jõudis finaali ja võitles hästi ka Musta vastu. 2. paigutus on soosiv, kuid kindlasti peab finaalipääsu nimel pingutama
  2. WS Karoliine Hõim – võib ainult ette kujutada, kuidas Hõim tahab eelmise aasta napi kaotuse kogemuse asendada mesimagusa võiduga. Selleks tuleb aga arvatavasti teha vähemalt 2 väga head mängu oma vanade rivaalide vastu.
  3. MD Aru/Mängel – GP-del on stabiilselt finaali jõutud, kuid võimalik, et vähene võistluste mängimine annab otsustavatel hetkedel tunda.
  4. WD Kuuba/Rüütel – Esimene paigutus ei pruugi see aasta midagi lugeda, sest tõenäoliselt kohtutakse Tolmoff/Hõimuga poolfinaalis. Kuid kui nii läheb, siis oleks ideaalne võimalus näidata, et nemad väärisid Eesti koondise kohta EM-il novembris.
  5. XD Käsner/Hõim – kaks tugevat (sega)paarismängijat on ühendanud jõud, kuid vähene kokkumäng võib otsustavaks saada. Finaalikoht on väga reaalne võimalus.



UNISTAJAD

Unistama peab! See tuleb kindlasti kasuks, sest isegi kui ainult pool täide läheb, siis on enamasti juba hästi.

  1. MS Kristjan Täherand – kui juba Heiki Sorget suudad ametlikus mängus võita, siis teekond poolfinaali tundub võimalik. Iseasi, kas praegune üksikmängu vorm peab noorte härgade jalgade tööle vastu.
  2. MS Mario Saunpere – halb uudis, et on Mustaga ühel tabelipoolel, hea uudis on, et võitleb poolfinaali pääsu eest teiste unistajatega. Kuid medali võitmine on alati raske.
  3. WS Getter Saar – võibolla tuleb kvalifikatsioonist saadud mängurütm kasuks ja suudab Vana või isegi Hõimu üllatada. Teisest küljest võib see ka liiga väsitav teekond olla.
  4. WS Kristin Kuuba – kulda ei oska küll kuidagi prognoosida, kuid üks kindel pretendent see aasta pronksmedalile.
  5. MD Zoober/Õunmaa – Paarissulgedel sisukat mängu näidanud Triitoni paar on ohtlik. Nõrgim külg on liiga vähene Eestikate kogemus.
  6. MD Kivinurm/Lukin – olen kindel, et tiitlikaitsjad tahavad kangesti taaskord kulda võita. Kuid Lukini haigus ja selle hooaja vorm räägivad sellele vastu. Kuid medal on igati võimalik.
  7. WD Marran/Teesalu – palju rahvusvahelisi võistlusi ja häid kogemusi saanud paar on maruvaikselt tabeli alumises pooles. Kes teab, äkki vähene ootus, mis neile peale pandud on, toob neile edu?
  8. WD Margus/Tomband – veerandfinaalis on oodata tulist lahingut ja kui see ära tuleb, siis on garanteeritud medalimängud. Kuigi isegi pronksi on raske ennustada.
  9. XD Laanes/Kuuba – nad on Eestikatel ainult ühe kaotuse saanud ja arvatavasti kohtutakse revanšimatšis juba veerandfinaalis. Aga sulgpall on koonusekujuline, kui see midagi ütleb.
  10. XD Kaljurand/Tomband – Eesti edetabelis kindlat liidripositsiooni hoidev paar tahaks kindlasti ükskord finaalis mängida, kuid selleks tuleb väga hästi mängida ja natuke loota ka Sulgpallijumala soosingule.


No comments:

Post a Comment