Sunday, August 11, 2013

MM

Raul Must kaotas esimeses ringis India esinumbrile pingelise ligi tund kestnud matši kolme geimiga 21/19 14/21 9/21. Eks paljud meist passisid peale, et seda mängu lives näha, kuid millegi pärast BWF ei kandnud antud mängu üle. Kahju. Topeltkahju, et Raul ei võitnud, kuid mängu pikkust ja tulemust ning tema enda kommentaari arvestades (www.raulmust.com) oli varianti küll. India mängija jõudis kusjuures veerandfinaali jäädes napilt ilma medalist!

Olles juba nädal aega tõsises sulgpallipalavikus ja mänge vaadanud, siis tooks paar punkti välja, mis mulle isiklikult silma on jäänud.

Esimeses ringis oli segapaar, kus kaks aasia paari madistasid. Esimeses geimis unustas pukikohtunik esimese geimi otsustavatel hetkedel (18:18) ära lugeda ühe punkti! Kaotanud punkti paar protesteeris ja kutsus peakohtuniku, kuid õiglust ei määratud. Punktisüsteem vedas alt, isegi MM-il!

Meespaarismängu veerandfinaalis võttis servikohtunik ilma naljata tsirka 6 serviviga ära. Maailma tipptasemel profid küll krimpsutasid nägusid ja küsisid, mis valesti. Vastus oli resoluutne - liiga kõrgel või keerasid peale. Isiklikult arvan, et kohtunikud ei tohiks nii suurel määral mängu sekkuda ja mängu kulgu mõjutada, kuid samas annan aru, et kui tõesti on suur viga, siis tuleb see ära võtta. Sõltub!

Noor 20. aastane hispaania neiu Carolina Marin näitas sisukat mängu. Kaheksandikfinaalis tuli ta 3. matšpallilt välja ja võitis. Veerandfinaalis tuli teises geimis uuesti 3. matšpallilt välja ning võitis geimi, kuid siiski mitte mängu. Esitan Eesti Sulgpalliliidule palve, et ta saadaks mõne hea välimuse või super iseloomuga mehe Marini juurde, et ta neiu siia Eestisse sebiks. Selliseid kihvte ja võitlejaid noori sulgpallineiusid oleks igati mõistlik adopteerida.

Pühapäeval on plaanis finaalid. Kel vähegi mahti tehke YouTube lahti ja vaadake tipptasemel sulgpalli!

No comments:

Post a Comment