Monday, October 3, 2016

Täiskasvanute Grand Prix 1. Etapp

Kuigi mõned võistlused on juba sügisel toimunud, siis Meistriliiga jaoks avab uue hooaja ukse just nimelt GP-1. Viimased aastad Punane 69a toimunud etapp on põnev ja nostalgiarohke. On tegemist ju peale suvevaheaega esimese võistlusega, kus eesti parimad saavad kokku, et selgitada, kes on parem. Paljud neist on alustanud oma sulgpalliteekonda seal ja peaaegu kõigil on mingid mälestused Lasnamäe Sulgpallihalliga.

Nüüd võistluse juurde. Kuidas läks, mis jäi silma ja mõni kommentaar senjoor Mängelilt? Teeme ära.

Meeste üksikmängus mängis kõigi soomlaste hirm Raul Must. Seekord proovisid põhjanaabrid numbritega lüüa ja sõitsid kohale korraliku komandoga. Eks Venus Clubis võis ka Happy Hour olla. Siiski ei jätnud Raul suuri küsimärke, alistades kõik vastased kahe geimiga. Kõige rohkem punkte noppis lätlane Podosinoviks, kes oleks äärepealt oma rabakutega plekkseina sisse augud löönud. Ära mainiks ka Marcus Lõo poolfinaalkoha ja sinna jõudmiseks korjas ta nii mõnegi mahlase võidu.

Naiste üksikmängus omas esimest paigutust Mari Ann Karjus, kes võitis ka küllaltki veenvalt. Finaalis alistas ta soomlanna 21:7 21:19. Teise eestlasena jõudis veel poolfinaali Helis Pajuste, kes sai veerandfinaalis jagu Kelli Püssist.

Meespaarismängus oli eelringides palju pingelisi heitlusi. Eriti paistis silma Kert/Lõo halastamatu võitlusmäng soome paari vastu, kus 50 minutit kestnud madina võitsid eesti noored. Seoses sellega võtan oma mitteametliku õiguse anda neile hüüdnimi Tiigrikutsud. Tiigrikutsud mängisid sitkelt ka veerandfinaalis, kus pidid 21:19 kolmandas alla vanduma Järveoja/Laanesele. Finaali mängisid ennast ikkagi esimene ja teine paigutus Kaljurand/Käsner ning Zoober/Õunmaa. Kuid vaikselt koguvad vormi Lukin/Kivinurm, kes võivad ükskõik kelle mingi päev ära sikutada. Võitjaks tulid Kristjan ja Raul, kes tõestasid selgelt, et nemad on Eesti hetke esimeespaar.

Naispaarismängus olid kõik mängud 2. geimised ja võitjaks tulid veenvalt Kuuba/Rüütel. Ma arvan, et rasketelt välisvõistlustelt tulla ja täiskasvanute GP-lt võit võtta, mõjub värskendavalt. Finaalis võitsid nad Marran/Karjuse, kes plaanivad see hooaeg palju koos mängida. Juba varsti ootab neid juunioride MM Hispaanias.

Segapaarismängus mängisid ennast kindlalt finaali Käsner/Rüütel ja Kuuba/Laanes. Tegemist siis viimaste aastate Eesti segapaari meistritega. Kõva lahingu võitsid seekord Mihkel ja Kristin 22:24 21:17 21:16. Segapaaride nimekirjas on toimunud ka teisi vangerdusi, mis lisab kindlasti vürtsi sellesse mänguliiki.

Kokku osales võistlustel 136 mängijat 4. erinevas liigas. Sulgpalli hooaeg on veel noor ja kindlasti on oodata tõusu nii mängijate arvus, kui ka intriigides. Seniks pliks-plaks hambad-taha pall-maha!


No comments:

Post a Comment