Sunday, March 11, 2018

Taktikalised Telgitagused

Sulgpall, nagu paljudki spordialad, koosneb erinevatest elementidest. Tehniline pagas, füüsiline vorm, mängukogemus - kuid järgnevalt toon hoopis ühe alahinnatud relva nipid. Selleks on taktika.

Hea taktikaga suudad üllatada nii vastast kui ka ennast. Alati see ei pruugi lõpptulemuses siiski määravat rolli mängida, kuid proovida võib ikka.

"Kohvipaus" - kui mängus tuleb mõõn, kaotad mitu punkti järjest või tunned, et vastane on hea rütmi leidnud, siis võta aeg korraks maha. Seo paelu, pühi taldu, kohenda soengut või viska üks korralik sukeldumine spontaanselt ja kuivata väljakut.

"Palli ekspertiis" - mõnikord mõjub pallivahetus hästi. Uus pall lendab natuke teistmoodi ja saad äkki paar head soodushinnaga punkti. Kogenumad pallispetsialistid kasutavad ka palli murdmist, et vastase rütmi murda. Geimilõppudes ja eriti paarismängus on kaval vastase servi ajal palli vahetada.

"Tuhast tõusev fööniks" - seda nippi kasutada omal vastutusel. Enne mängu kätlemise ajal räägi, et "vorm nii kehv", "sa oled ikka parem", "tee mulle kähku ära". Võid isegi lasta esimese geimi külmetusrežiimil, et annad esimese geimi alla 10 silma ära. Ning kui näed, et teise geimi alguses vastane juba vaatab kõrvalväljaku mänge ja särab nagu jõulupuu - vot siis, hopp, fööniks tõuseb tuhast ja tempomuutus ning pane all-in.

"Hirmu faktor" - enne mängu räägi, et teed viimasel ajal trenni 6 korda nädalas, tulid saali jalgrattaga, et soojaks saada ning see hiljutine 5 päevane spordilaager jäi tempo poolest lahjaks. Pane kogu vunk esimesse geimi ja kui suudad võita alla 10 punkti, siis teine geim tuleb juba hirmu faktori pealt iseenesest.





No comments:

Post a Comment