Sunday, March 12, 2023

Mängeldes Läbi Muruturniiri

 Daamid ja härrad!

Oli see vast päev. Purjetan varakult (10.30) Muruturniirile Lenne Sulgpallihalli ja juba receptionis tervitakse mind nii lahkelt nagu oleks sattunud oma suvepuhkuse kodusse. Mulle meeldib sulgpallielu juures kõige rohkem see, et me oleme võrdsed - vahet pole, mis me argielus teeme või oleme - sulgpallisõprade seltskonnas oleme kõik võrdsed - ühine hobi liidab!

Muruturniir toimus see aasta juba 9ndat korda. Tahan esile tõsta paari elukutselist sulgpallisõpra, kelleta ei kujutaks ette Eesti Sulgpalli.

Jüri Tarto - Ma tean, et talle ei meeldi, kui ma tõstan ta esile - siiski Sa väärid seda, Treener! On põhjus, miks ta on üks väheseid sulgpalli ringkonnas, kes on saanud Eesti Vabariigi poolt Teenetemärgi (paar aastat tagasi). Minu jaoks treenerietalon! Alati pigistan käepigistusega auga saalis tervituseks. Alati on midagi meenutada, rääkida. Lahedad uued prillid, Jüri. Loodan, et läbi nende  näed meie tugevaid ja nõrku külgi veel aastakümneid...

Siiri Rajamägi(Susi) - Väsimatu Siiri. Lauas muud häält mikrofoni on lausa ebamugav kuulda - et kui keegi teine komistab korraks eetrisse, siis tekib, küsimus, et mis nüüd lahti?! Lisaks telgitagused tööd Eesti Sulgpalliliidus, mida me ei näe ega isegi tunneta. Mu sõber ütles viimati, kui trennis käisime sulkat üle pika aja mängimas, et tegelikult elus asendamatuid ei ole. Enamasti nii on, aga mitte alati. Lisaks eratrennide ja grupitrennide andmine lastele. Ma ütleks läbi huumoriprisma, et ta on ikka Susi või siis rahvakeeli Hunt Kriimsilm - (vähemalt) 9 erinevat ametit.

Sulgpallisõbrad - Kui teid ei oleks, ei oleks seda turniiri, ei oleks trenne, ei oleks sulgpallihalle üle Eesti, ei oleks treenereid, ei oleks harrastajaid, ei oleks ahhetama panevaid mänge jne. Kokkuvõtvalt öeldes oleks kurb maailm. Jätkake samas vaimus - tegelege oma lemmikhobiga, kutsuge teisi ka, hoolitsege enda tervise eest, jagage emotsioone - "Ükskord me võidame nii kui nii!" Heinz Valk 1988. 

Järgnevalt teen lühikokkuvõtte võistlusest.

Hiromant oli vormis. Eksis ennustuse tegemisel minimaalselt - õnneks raha ja panust mängus polnud!

A - liiga Üksikmäng

1. Mario Kirisma

2.  Andrei Kägo

3. Kristjan Täherand

A - liiga Paarismäng

1. Kertu Margus/ Kristjan Kaljurand

2. C-R. Talts/ Taimar Talts

3. Andres Aru/ Mikk Aru

Palju õnne ka teiste liigade parimatele!

Muruturniiri Challenge mängus jäid napilt peale POJAD Taltsid. Mängu oli publikule kõvasti - läks 3. peale nagu iga trillersulgpallifilmile kohane on.

Kas noored tulevad peale? Muidugi tulevad ja see on ainult positiivne!

Tiit Vapper pidas värvika kõne Koit Murust, söödi torti, jagati loosiauhindu, mängiti põnevaid mänge, saalis kohtas tuttavaid/sõpru/uusi nägusid/noori/vanu. Võib julgelt öelda, et on uhke olla eestlasest sulgpallur - elu käib ja pakub emotsioone, mis jäävad meelde - loodetavasti kauaks!

Hiljuti jooksis kinodes film Kurbuse Kolmnurk. Soovitan. Ainuke, mis mulle ei meeldinud oli filmi nimi. 

Miks mitte Täisnurkse Kolmnurga Õnnevalem?

Kuidas Pythagorase täisnurkse kolmnurga teoreem oligi?

A2(ainulaadne ruudus) + B2(vitamiin) = C2 (see you too!)

Järgmise korrani!

A.M.

Peab meeldima!

Mängeldes läbi elu!







1 comment:

  1. "Lauas muud häält mikrofoni on lausa ebamugav kuulda - et kui keegi teine komistab korraks eetrisse, siis tekib, küsimus, et mis nüüd lahti?! "- No viimane aeg ära harjuda siis, isegi kui on ebamugav :D

    ReplyDelete