Monday, January 14, 2013

GP 3 5-6.01

5-6. jaanuaril toimus Tartus Ujula spordihoones TÜASKi korraldatud GP 3. Just, lugesite õigesti, võistlus oli kahepäevane. Osa "süüd" võtan enda peale, sest soovisin jõuludeks jõuluvanalt rohkem osalejaid sulgpallivõistlustele. Kokku siis 151 sulgpallihuvilist, 4. erinevas liigas, Eestist, Venemaalt, Lätist ja Rootsist. Kuigi kogenud GP-huntidele ei ole see midagi uut, et pidi pühapäeva varahommikul ennast saali ajama, aga viimastel aastatel pole selleks vajadust olnud. Eriti raskeks teeb see olukorra väljaspool korraldajalinna kohale sõitnud mängijatele, kuna vaja ööbimise pärast muretseda.

Meesüksikmängus kordas GP2 saavutust Rainer Kaljumäe ning võttis kindla võidu, kaotamata geimigi. Teise koha sai Ronald Üprus, kes oli poolfinaalis välja lülitanud lätlase Raimonds Cipe. Vapper lätlane võitles  nii kuis jaksas, aga kolmanda geimi alguse krambid andsid teada, et aitab. Oli see talle päeva 9! mäng ja selle etteastega teenis publikult suure aplausi.

Naisüksimängus tervitas lätlasi uue aasta puhul võiduga Kristin Kuuba. Finaalis pidi talle alla vanduma 40. kordne Läti meister Kristine Sefere. Päris kindel selle numbri tõepärasuses pole, sest väidetavalt haldab Läti sulgpalliliidu kodulehe meistrite sektsiooni papa Sefers isiklikult.

Meespaarismängus võtsid võidu - hiljuti Eesti koondise paariks saanud - Käsner/Kaljumäe. Aga lihtsalt see ei tulnud, sest poolfinaal ja finaal olid võitluslikud kolmegeimilised mängud vastavalt Aru/Mängeli ja Kaljurand/Kaselaga.

Naispaarismängus jätsid esikoha koju Kuuba/Rüütel, kes on see hooaeg harva kaotusekibedust tundma pidanud. Finaalis alistati lätlased Pope/Sefere 21/16 21/17.

Segapaarismängus pidi kaks korda üle kontrollima, kas tõesti on selline paar nagu Käsner/Hõim? Jah, tõepoolest, sest vaja veebruarikuus toimuvaks võistkondlikuks EM-iks kokkumängu harjutada. Neil polnud paigutust vaja ning kruiisisid kenasti esimeseks. Teistel paaridel geimi kätte saada ei õnnestunud. Teiseks tulid Mängel/Ainen, kel õnnestus eelnevates ringides pingelistes heitlustes alistada Cipe/Sefere ja Sorge/Sorge.


Nüüd, kus viimased punktid edetabelisse teenitud, jääme ootama eesti võistlussarja kroonjuveeli, see aasta Tartus A le Coq hallis toimuvaid, Eesti Meistrivõistlusi!

No comments:

Post a Comment