Monday, January 28, 2013

YEI2013 10-13.01.13 Kalevi Spordihallis

Neljapäeval astus YEI kvalifikatsioonis võistlustulle 17 eesti sulgpallurit, et murda ennast põhiturniirile. Mänguta pääses sinna teiste mängijate ärakukkumise tõttu Rainer Kaljumäe.

Ärme hakka läbi lillede rääkima - raske oli. Ainukese eestlasena murdis veel kahe hea võiduga põhiturniirile leedulanna ja soomlanna alistanud Kristin Kuuba. Kvalifikatsioonimängu võidu said kirja Ronald Üprus ja Kati-Kreet Marran. Eks enamus osalejaid on alles juunioride klassis ja suuri võite ning läbimurdeid oodata oleks vast liiga optimistlik. Ei taha kõlada tüüpilise eesti murdmaasuusatajana, kuid loodame, et saime häid kogemusi.

Põhiturniir hakkas kohe hommikul eestlastele hästi, sest segapaaris mängisid ennast veerandfinaali nii Talviste/Lukin kui Tomband/Kaljurand. Head võidud said kirja R.Kaljumäe, L.Vana ja K.Hõim. Mustale oli kodupublik pannud kõrged ootused ja esimestes ringides eeldati kindlaid võite. Ajateenistusest tingitud vormikõverat oli tunda juba teises ringis, kui Raul pidas 50 minutit kestnud lahingu noore soomlase I. Heinoga. Kolmas geim 21/17 eestlasele. Teine ring jäi laeks teistele eesti üksikmängijatele - kõige lähemal oli K.Hõim, kes kaotas hilisemale turniirivõitjale taanlannale kolmandas 17/21.

Mees ja naispaarismängudes ükski eesti paar esimesest ringist läbi ei murdnud. Kuidagi kukkus niimoodi, et kogenumatel paaridel paigutusega ei vedanud. Hea tabeliga oleks ehk meespaaris veerandfinaal ning naispaarismängus isegi poolfinaalkoha välja joonistanud.

Laupäeva hommikul lülitati ka viimased eesti paarid konkurentsist. Kuigi Tomband/Kaljurand tegid sitke esituse teiseks tulnud prantslaste vastu - 16/21 23/25. Must võitis veerandis prantslase kindlalt 2:0 ning seadis valmis intrigeeriva poolfinaali soomlaste teise numbri E. Heino vastu.

Õhtuseks pooflinaaliks oli eesti sulgpallimõistes "täismaja" kohale tellitud - eesotsas Triitoni fännibussi ning trummiga. Mängu iseloomustasid pikad pallivahetused ning kõik, eesotsas Mustaga ootasid, et millal soomlasel kütus otsa saab. Kõik tundus minevat plaani järgi, kui Raulil esimeses 20/16 eduseisus 4 geimpalli kasutada oli. Just siis leidis Heino kindluse ning võttis 6 punkti järjest. Teine geim jätkus sealt, kus esimene pooleli jäi. Punkt-punkti mängus sai Must teise hea võimaluse, kui juhtis 20/18, kuid ikkagi tõmbas Heino lõpus pikema kõrre ning võitis 4 viimast punkti. 20/22, 20/22 - harvaesinev 62 minutit kestnud kahegeimiline mäng. Publikul oli kahju, kuid tunnustas ikkagi mängijaid tulise aplausiga.

YEI 2013 võitjad

MÜ - Kento Momota, JPN
NÜ -  Line Kjaersfeldt DEN
MP - Laurent Constantin/Matthieu Lo Ying Ping FRA
NP - Irina Hlebko/Ksenia Polikarpova RUS
SP - Anton Kaisti/Jenny Nystrom FIN

Finaalid on vaadatavad streamist, mille lingid on Eesti Sulgpalliliidu kodulehel www.badminton.ee

Väike klipp võistlustest - - >
Klipp võistluste tervituspeost ja eesti parimate mängijate valimisest - - >


No comments:

Post a Comment