Wednesday, January 30, 2013

Hiromantide tuleproov

Tere, sulgpallirahvas! Kas teate, mis aeg on varsti käes? Just nii - 49. Eesti Meistrivõistlused!

Minu jaoks on see kindlasti hooaja kihvtimaid perioode. Lähed trenni ja kõik vaikselt töötlevad teineteist - mõni hoiab tagasi, et siis võistlustel üllatada, mõni proovib juba trennis moraali murda. Ka need sulgpallurid, kes ei osale, proovivad ennast saali vedada, et melust ja festivalist osa saada. Nagu ütles üks harrastaja, et selleks võistluseks peavad isegi pealtvaatajad vormis olema.

Mida mõned päevad enne võistlusi teha? Üks variant on uurida tabeleid ja ennustada. Aga proovime! Võtan  luubi alla mõne mängija/paari ja üritan võimalikult adekvaatselt nende kulgemist ette näha. Tulge eest - hiromant Mängeli tuleproov alaku!

MEESÜKSIK - MEELIS MAISTE

Vana Saku kahurvägi ning praegune Tallinna Kalevi klubi esindaja on Eesti edetabelis 51. kohal ning alustab võistlust kvalifikatsioonist, kuid see on ta plaan olnud juba aastaid, et noori trennihunte üllatada.

Kval. 1. ring Mario Saunpere 7/21 21/19 21/11
Läheb "sügavkülma" taktikaga peale ning korraks tundubki, et läheb ära, kuid enne 3ndat geimi tuleb õpetama I.Küüts, kes ütleb, et vastane on vasakukäeline ning poiss tuleb tagantkäenurka suruda ja loomulikult vähem eksida. Meelis noogutab ning võtab kindlalt mängu lõpu.

Kval. 2.ring Sten Rääbis 21/18 21/17
Jalad soojaks mängitud ning läheb "meespaari" taktikaga peale - palju teravat ja agresiivset mängu. Rääbis läheb sellega kaasa, sest tal ka ju vaja harjutada, et meespaaris Mustaga kuld koju tuua. Otsustavatel hetkedel kõlab üle saali paar "Mammuut" ja põhiturniir on tõsiasi.

Põhiturniir 1. ring Sander Merits 10/21 25/23 22/20
Kõik tundub minevat Triitoni mängija taktikepi järgi, kuid oh õudust, päike hakkab just Meritsa poole pealt silma paistma. Siliksaar kamandab kiiresti kardinad ette, kuid liiga hilja. Meelis kosub ning vormistab kogemusega geimilõpud ära.

Veerandfinaal Tauri Kalmet 21/15 21/15
Piiptesti rekordid vastavalt level 9 vs level 15, kuid Meelis teab, et üksikmängus jookseb see, kes ei oska. Paar hüppe pealt slice ning Tauri on krampis. Endises kodusaalis ei tule kuidagi mäng välja, isegi publik on järsku tema vastu. Kindel võit kahes geimis.

Poolfinaal Raul Must 10/21 9/21
Koormus on olnud suur ja Mel otsustab varusid hoida. Viisakas kaotus ning kõik saavad aru.

Pronksmedalimäng Ronald Üprus 21/18 22/20
Kuna ka meespaarismängus on medalimängud ees, otsustab Meelis ennast hoida ning rahulikult võtta. Aga siis näeb ta vastase treeneripingil oma igipõlist rivaali Heiki Sorget ja muutub momentaalselt 20 aastat nooremaks Maisteks. Üprus teeb küll elumängu, kuid sellest jääb väheks - Meelis on meeste üksikmängu pronks!

No comments:

Post a Comment