Monday, October 28, 2013

Eesti Täiskasvanute Sulgpallikoondis

Heiki Sorge ja Ants Mängeli nägemus Eesti täiskasvanute sulgpallikoondise komplekteerimisest:

1. Euroopa tiitlivõistlused hooajal 2013/14
Thomas (meeskond) ja Uber (naiskond) Cup võistlusel peetakse kolm üksikmängu ja kaks paarismängu. Minimaalselt kuulub nii meeskonda, kui ka naiskonda 4 sportlast ehk kokku 8 sulgpallurit. Ideaalis oleks vaja 3 üksikmängijat ja 4 paarismängijat võistkonna peale ehk kokku 14 sportlast + treener/id. Koondise suurus jääb 9 ja 16 inimese vahele. Võistlused toimuvad Šveitsis Baselis 11.-16. veebrualil 2014.

Euroopa Individuaalsed Meistrivõistlused, kuhu pääseb edetabeli alusel. Euroopa meistrid selgitatakse 5-s mänguliigis: mees- ja naisüksikmängus, mees-, nais- ja segapaarismängus. Võistlused toimuvad 23.-27.aprill Kaazanis, Venemaal.

2. Kriteeriumid
Eesti sulgpallikoondis on jaotatud A ja B koondisteks. Koondistesse arvatavad mängijad esitatakse koondise treeneri/treenerite poolt kinnitamiseks ESL juhatusele. A-koondise sportlastel on õigus taotleda täismahus toetust tiitlivõistlustel osalemiseks. B-koondise sportlastel on õigus taotleda toetust võistlustel osalemiseks.

A-KOONDIS
1. Sportlane on osalenud võistlushooajal vähemalt kolmel rahvusvahelisel võistlusel väljaspool Eestit (nt. Soome Eliit, MK etapid jne.).
2. Sportlane osaled Eesti GP sarjas A-liigas.
3. Sportlane esitab ESL enda hooaja võistlusgraafiku 1.detsembriks.
4. Sportlane harjutab eesmärgi nimel pääseda EM-le, MM-le või OM-le ja/või on osalenud nimetatud võistlustel või olnud ootejärjekorras. Olgu selleks üliõpilaste, noorte või täiskasvanute individuaalne tiitlivõistlus.
5. Sportlane käib regulaarselt vähemalt korra aastas spordiarsti juures meditsiinilisel läbivaatusel, mille analüüsid/tulemused esitab ESL-le.
6. Sportlane osaleb koondise treeningkogunemistel.
7. Sportlane on Eesti meister, GP finaali võitja või edetabelijuht.
8. Sportlane käitub vastavalt saavutussportlaste headele tavadele.

Hetkel kuuluvad A-koondisesse: Raul Must, Karoliine Hõim, Laura Vana, Getter Saar.

B-KOONDIS
1. Eesti Meistrivõistluste medalistid
2. GP-de ja Super Karika ühed parimad
3. Noorte klassi U19 potentsiaalsemad mängijad
4. Mängijad, kellel on soov ja tahe kulutada oma aega ja finantse, et kuuluda A-koondisesse ehk vastata eelpool nimetatud kriteeriumitele.
5. Mängija osaleb koondise treeningkogunemistel.
6. Sportlane käitub vastavalt saavutussportlaste headele tavadele.

No comments:

Post a Comment