Wednesday, October 2, 2013

GP 1, Viimsis 28.09

28. septembril leidis aset Täiskasvanute GP1 Viimsis. Kes veel ei tea, siis seoses omanikuvahetusega ja prioriteetide muutmisega, piiratakse sulgpalli osakaalu Viimsi Spordihallis. Tegemist oli viimase kaalukama võistlusega seal hallis see hooaeg. Mõned A-liiga mängijad küll puudusid (välisklubimäng, vigastused), kuid enamus Eestis olevaid potentsiaalseid veebruari medaliste olid kohal. Punkte ju vaja koguda, muidu kohtud Eestikatel üksikus Mustaga eelringides ja pead oma "pallikorjamisreketiga" väljakule tulema.

Kokku osales turniiril 110 mängijat ja punt soomlasi olid otsustanud laeva peale hüpata ja virolastele üht teist meelde tuletada.

Tõepoolest, meesüksikmängus võitis Pekka Ryhanen, kes ei ole muidugi soomlane metsast, vaid endine Soome meister meespaarismängus koos ühe Ville Langi nimelise tüübiga. Teel finaali võitis ta Käsnerit (alagrupis), Kaljuranda (veerandfinaalis), Zooberit (poolfinaalis) ja Järveoja (finaalis). Ainuke vastane, kes geimi kätte sai oli Kaspar Kapp, aga eks see esimene geim olegi kõige raskem. Üllatusi oli - Üprus (põeb seljavigastust) kaotas Martin Kangurile ja Mihkel Laanes kaotas kõik 3 alagrupimängu.

Naisüksikmängus oli kodumaale vanematele külla sõitnud Laura Vana, kes tegi ka endale varajase minisünnipäevakingi võttes võidu. Kõige rohkem punkte ühes geimis sai Marran (18). Teiselt poolt jõudis finaali Sale-Liis Teesalu. Tulemus 21:5 21:6. Mängu ma küll ei näinud, aga punktide järgi otsustades, kas Vanal oli ulmepäev, Salel oli kehv päev või kõige tõenäolisem, et ei uskunud.

Meespaarismängus esimene paigutus Kaljurand-Kasela ei vääratanud, aga huvitavaid olukordi oli. Poolfinaal üldvõitjate ja Aru/Mängeli vahel kestis 39 minutit lõppseis 21:18 24:22. Pallivahetused olid pikad ja mis siin salata, oma aja võttis ka Mängeli õhuahmimine. Teises geimis 20:18 ei avanenud (v)Arulangevari ja ta võttis tõenäoliselt autpalli ning suunas selle võrku. 22:22 seisul lõi Mängel peale pikka pallivahetust võrgust kõrge tõste napilt vastu lage, mis oli õnnetu juhus. Paremates saalides oleks punkt jätkunud.
Teiselt poolt üllatasid  3. paigutus Sauk/Talts kõigepealt veerandfinaalis trennikaaslasi Käsner/Üprust ja siis eelmise aasta pronksmedali omanikke Kivinurm/Lukinit. Finaalis jäädi alla 21:13 21:14.

Naispaarismängus osales 4 paari ja võidu saavutasid, viimasel ajal heas hoos olevad, Marran/Teesalu. Finaalis alistasid nad Margus/Kaarjärve tulemusega 21:19 22:20. Tunnen kaasa nendele naistele ja meestele, kes mängisid segapaari hommikul ja pidid oma nais- ja meespaare ootama saalis ligi 5 tundi ja seegi võis lõppeda ainult ühe kiire mänguga. Aga mis teha, kõigile sobivat ajakava on võimatu koostada.

Segapaarismängus napsasid võidu Mängel/Ainen, kes alistasid finaalis taasühinenud segapaari Kasela/Marguse tulemusega 18:21 21:10 22:20. Enda kogemusest võin öelda, et napid võidud on magusad, napid finaalivõidud on magusamad, aga finaalivõidud vastase matšpallilt on nagu jõulud jõuluvanaga.

Fakte ja statistikat:
Kõige pikem mäng - Saunpere/Deksnis 56 minutit.
Kõige lühem mäng - Eenmaa/Tannik 12 minutit, aga kuna teine geim anti loobumine, siis saab selle mäng Kaljurand-Kasela/Sauk-Talts 14 minutit.
B-liiga üksikmänguvõitjad Kert ja Tannik mängisid ka koos segapaari seal liigas, aga jäid 8 paari konkurentsis jagama 5-6. kohta.
B-liigas mängis üksikut ka kunagi Tartus õppinud soomlane Teppo Smolander. Tema eeskäeserv taha oli vanakooli õpikust - õun lae alla ja vastasel pole kuhugi lüüa. Ainult Karl Kert jäi alistamatuks.
Enim mänge mängis Karl Kert, kokku 10. Üks vähem tema paarismängupartner Nõost Marcus Lõo. Ma ei ole kindel, et nad kahekesi kokku on vanemad kui mina.

No comments:

Post a Comment