Saturday, February 8, 2014

EMV 50

Reedest pühapäevani TTÜ spordihoones väldanud võiks isegi öelda sulgpallikarussell on nüüd selja taga. Mida öelda, kuidas kokku võtta, millise sõnavõtuga üllatada? Ütlen eestlaslikult: "No vaatame.?!"

Isiklikust perspektiivist vaadatuna oli ikka kahju, et ei saanud tervislikel põhjustel osaleda, kuid sellele vaatamata Läksin ja Tulin Põhja-Tallinlikult laupäeval ja pühapäeval mänge, olustikku ja meeleolu nautima.


Reede 31. jaanuar, kvalifikaktsioon

Põnevaid vastasseise jagus. Ära võiks mainida paar vürtsikamat mängu. Marran/Saunpere alistasid kogenud Laidmäe/Veede matšpallide pealt. Pregel näpistas Robert Kaselalt geimi sama ootamatult nagu järsult saabunud Eestimaa talv. Head mängu näitas arvatavasti enamustele tundmatu Tanel Namm võites 3 igati väärilist oponenti ning auhinnaks põhiturniiri esimene mäng Raul Mustaga. Naistest paistis silma Rootsis elav, õppiv ja treeniv Anette Martin.
Paaride kõige intrigeerivam Vana/Hõim Tolmoff/Tolmoff mäng jäi ühekülgseks. Teine Emapaar Laansoo/Jürimäe hiilis kikivarvukil kindlate 2:0 võitudega laupäeva. Kas nüüd tormi, kuid kindlasti vihmahoiatuse andsid äsja kokku klopsitud Üprus/Lepasaar meespaar.

Laupäev 1. veebruar, põhiturniir finaalideni

Mängupäev algas põnevate segapaaridega. Trammi alt tulid välja Kaljurand/Tomband Kasela/Marguse vastu olles 0:1 geimide ja 9:15 punktidega taga. Raske oli ka valitsevatel meistritel Kuuba/Laanesel Merits Teesalu vastu, 21:19 kolmandas ja Merits magab tõenäoliselt siiamaani kehvasti selle viimase taha autiservi pärast.
Üksikmängus võitis Kapp 4.paigutusega Üprust ja Kägo sai hea võidu Rääbise üle. Käsner madistas noore Saunperega 3 geimi, aga viimane kindlalt 21:8. Naistes oli Tondiraba klubikaaslaste Simoni ja Martini vaheline võitlus nauditav. Võit nooremale. Tolmoff lülitas esimeses ringis välja Vana, kuigi teises oli Laural geimivõiduks varianti. Kaarjärv sundis Kuubat 3 geimi pingutama. Meeste üksiku veerandfinaalid olid ühekülgsed, ainult Käsner maadles Kappiga veidi üle poole tunni.

Naispaaris favoriidid ei vääratanud. Veel lunastasid pääsme medalimängudele Järveoja/Sorge ja Laansoo/Jürimäe. Meespaaris langesid 4. asetusega Sauk/Talts heas hoos olnud Üprus/Lepasaarele. Kullapretendendid Käsner/Kaljurand madistasid 3 geimi Merits/Zooberi vastu. Annab veel kord mõista, et Eestikatel ei ole lihtsaid mänge, iga kokkuhoitud energia võib otsustavaks saada.
Segapaari poolfinaalid olid ühepoolsed, finaali murdsid Kuuba/Laanes ja olümpiasportlased Must/Tolmoff.
Naisüksikus jäi Tolmoff Kuuba vastu peale 21:15 21:18. Pisike Anette röövis Hõimult geimi, kuid enamaks jõudu polnud, veel. Meestes marssis kindlalt finaali Must Käsneri vastu 2:0. Teises aga sündis ülekeskmise üllatus, kui Zoober alistas Kaljumäe 21:17 22:20 olles teises geimis 15:20! taga. Naispaari poolfinaalid läksid mõlemad eelduste kohaselt. Samamoodi ka meestel, kuid hetkeks tundus, et Kivinurm/Lukin peavad mustadele hobustele alla vanduma. Kuid arvatavasti tulid õigel hetkel kasuks elutööpreemia pälvinud Jüri Tarto treeningud.

Pühapäev 2. veebruar, Medali - ja Tiitlimängud

Segapaar tegi otsa lahti, aga finaalis ei jätnud Must/Tolmoff küll mingeid lahtisi otsi - 21:12 21:13. Teine ühine segapaarikuld mõlemale. Pronksmedalid said kaela mõni aeg tagasi kihlunud paar Kaljurand/Tomband.

Meesüksikus läks kõik ootuspäraselt. Must võttis 9. järjestikuse üksikmängutiitli. Huvitava faktina olgu öeldud, et Zooberil jäi 1 punkt aastaajasest tasuta lõunast puudu (kokku 28 p.), mille oli motivatsiooniks välja pannud üks Tartu söögikoht. 3. koha Sõprusmängus jäi Kaljumäe 2:1 peale.

Naisüksikmängu finaali kulminatsioon oli põnev. 3. geimis pääses Tolmoff 9:2 ette, kuid Hõim ei vandunud alla ning tuli hoogsalt järgi. Päästis 18:20 pealt 2 matšpalli, kuid siiski võttis Tolmoff 22:20 ja 2:1 oma 11. naisüksikmängukulla. Pronksi võitis Kuuba, alistades Martini 2:0.

Meespaarismängu mõlemad mängud olid vinged kolmegeimised kütmised. Finaalis pushisid ennast kullale Lukin/Kivinurm 21:16. Palju õnne mõlemale oma 1. täiskasvanute tiitli puhul! Esimene on alati kõige magusam ja See Tunne Alles Jääb. Pronksi napsasid oma kolmandal koosmängitud Mängu(e)l Aru/Kasela. Kindlasti tulid lõpus appi eelnevate meistrikate kogemused, 22:20 otsustavas.

Naispaar jäeti võistlust lõpetama ja põhjusega. Vähemalt minu silmad pole nii ägedat meistrikate finaali näinud. Nõo keskkooli klassiõed Kuuba/Rüütel alistasid viimaste aastate valitsejannad Hõim/Vana. Medali said kapile asetada ka Eve ja Ulla, millega usun, et nad igati rahule jäid. 

Teades eelmisest aastast väga hästi neljandaks jäämisetunnet, jätsin meelega nad välja toomata. See sarnaneb umbes nagu su enda sünnipäevale võetakse täiesti tundmatu "+1" kaasa ja ta toob sulle Suure Lugupidamise.

Kokkuvõttes igati meeldejääv juubelvõistlus Eesti Sulgpalli jaoks. Live ülekanne, intervjuud, ilus saal, Aasta Parimate tunnustamine ja loomulikult kaasahaaravad mängud! Minus tekitas küll uhke tunde olla selle spordialaga seotud. Peatse kohtumiseni saalis või ka mujal!

Ants Mängel

No comments:

Post a Comment