Monday, March 24, 2014

Eestlased välismaal müramas

Türgis Ankaras lõppesid U17 noorte Euroopa Meistrivõistlused. Võistkonna võistluses kuulusid koondisesse: Mihkel Laanes, Mikk Õunmaa, Andres Roogsoo, Kristin Kuuba, Helina Rüütel. Individuaalturniil lisandusid naispaari mängima Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu.

Meie võistkond oli loositud alagruppi Taani, Austria ja Leeduga. Austria ja Leedu vastu võeti 4:1 võit ning alagrupist edasipääsu otsustas mäng esimese paigutuse Taaniga.
Kristin viis naisüksikuga Eesti juhtima, Mihkel Taani esimese üksiku vastu ei saanud. Naispaar Helina/Kristin tulid kolmandas uskumatust seisust (vist oli 13:18) välja ning Eesti asus 2:1! juhtima. Ma küll kohal ei olnud, aga usun, et taanlastel olid sel hetkel umbes sellised näod peas:

























Meespaar Mikk/Andres kaotasid ning otsustavaks sai segapaar. Kahjuks kaotasid Mihkel ja Helina kolmes geimis, viimane 15:21. Suurüllatus oli lähedal ja samuti ka parima teise koha saanud tiimi edasipääs, kuid lõpuks jäädi jagama siiski 9-15 kohta.
Taani tuli Euroopa meistriks.

Individuaalturniiril tegid parima tulemuse segapaar Mihkel/Kristin jõudes veerandfinaali. Mihkel mängis ennast üksikus 16 sisse kaotades vanale tuttavale A.Antonsenile, kes tuli ka meistriks. Kristin jõudis samuti 16 hulka ning kaotas taanlannale. Helina jõudis sama kaugele, kaotades sakslannale Y.Lile, tulevasele tiitlivõitjale. Naispaaris said mõlemad Eesti paarid ühe võidu, kuid ühe ringi kaugemale jõudsid Kati-Kreet ja Sale-Liis.


Eelmine nädal toimus ka 40. Yonex Polish Open, kus osalesid Laura Vana ja Karoliine Hõim. Mõlemad murdsid ennast kvalifikatsioonist põhiturniirile. Laura alistas esimeses ringis venelanna, kuid pidi alla vanduma teisele venelannale, ka Eestis mänginud Olga Golovanovale.
Karoliine alistas esimeses ringis austraallanna ning 16 seas pingelises mängus Sarah Walkeri 16:21 22:20 21:16. Ramm sai otsa veerandfinaalis Bulgaaria raudvara P. Nedelcheva vastu 1:2.

Ülivõrdeid liialt kasutada pole vajadust, aga ütlen ausalt, et igati tublid esitused eestlastelt nii noorte kui täiskasvanute klassis.
Järgmine suurem võistlus, kus meie omad suures osas esindatud on Finnish Open aprilli alguses.

No comments:

Post a Comment