Monday, March 10, 2014

GP4 Tondirabas

Nädalavahetusel toimus Tondiraba Sulgpallihallis täiskasvanute GP4. Võistlus oli taaskord kahepäevane - üksikmängud laupäeval ja paarismängud pühapäeval. Minu arvates, kui osaleb üle 160 mängija, siis see on ainuõige lahendus. Loomulikult osad skeptikud kergitavad kulmu ja kurdavad ööbimise ning üldse suurema ajakulu pärast. Kuid paljud tahavad üksikut ja paari või isegi 3 liiki mängida ja täiskasvanute klassis on see ühel päeval liiast! Pealegi sa tead paremini ette, millal ja kui kaua sul aega läheb? Üks variant on panna kuni (pool)finaalideni, kuid siis tekib küsimus, kui näiteks Tartust tulnud peavad "elumängu" pärast endalegi üllatuseks kell pool 9 õhtul ööbimist otsima.

Räägime tulemustest ka.

Meeste üksikmängus jõudsid finaali Kaspar Kapp ja Raul Käsner. Kapp murdis alagrupis paljude üllatuseks Mikk Järveoja kindlalt 2:0, Käsner madistas 3 geimi poolikus tagasitulnud sõdalase Kristjan Täherannaga. Kuigi finaalis Kaspar võitis esimese ja juhtis teises 15:12 suutis rebane Käsner lõpus kindlamalt mängida. Kui sa pole kunagi vastast võistlustel alistanud, siis see esimene kord on alati nii raske. Mul oli kusjuures Kaspar sinu võidu korral eraldi postituse nimi välja mõeldud - GAAP4 - ehk järgmine kord.

Naisüksikmängus jõudsid finaali Kaisa Simon ja Sale-Liis Teesalu. Sale-Liis tegi eelmine nädalavahetus saadud kaotusest Kati-Kreet Marranile omad järeldused ning võttis magusa revanši 2:0. Finaal oli omapärane. Ei juhtu just tihti kui üks läheb hakatuseks 10:0 juhtima. Kuid Kaisa leidis oma mängu ning lõppskoor ja mäng oli küllaltki tasavägine 21:17 21:19. Võit Teesalule.

Meespaarismängus jõudsid finaali 1. ja 2. paigutus Aru/Mängel ning Kaljurand/Käsner. Üsna kindel võit viimastele 2:0, kuigi teises oli lõpus ärevust, kui seis oli 18:18. Kirjutan siinkohal veidi kohamängudest ehk siis lohutusringist. Saan aru, et kõik tahavad võita ja kõrgematele kohtadele mängida, KUID see ei tähenda seda, et tohiks mõelda "vahet ei ole, kuidas läheb" ja tulla väljakult ära sellise näoga, et "ei viitsinud mängida, mõttetu koht see 5.". Iga võistlussituatsiooni tuleb maksimaalselt ära kasutada ja anda endast selle päeva maksimum! Järgmine kord pole mõtet suure raha eest EM-idele või kõvadele noortevõistlustele sõita, kui ei suuda kohalikke teise järgu harrastajaid võita ja motivatsiooni leida. Mees tuleb olla ja kogu aeg ennast tõestada!

Naispaarismängus osales 5 paari ja poolfinaalis oli huvitav vastasseis noore koondisepaari Teesalu/Marrani ja Eesti selle aasta pronkspaari Jürimäe/Laansoo vahel. Kolmandas oli kogenumatel naisterahvastel kasutada matšpall, kuid viimaseid punkte mängisid kindlamalt noored lõppgeim 22:20. Üldvõidu võtsid samuti Kati-Kreet ja Sale-Liis alistades finaalis Külle Laidmäe ja Gretel Aineni 21:13 21:19.

Segapaarismängus võitsid Kaljurand/Tomband, ainukese geimi suutsid neilt röövida Aru/Jürimäe. Teiselt poolt murdsid ennast 2. kohale Täherand/Laansoo. Huvitav lugu, et olin vabatahtlikult selle paari kokkupanemise agent. Nii see segapaari elu käib, kunagi ei tea, kes kellega välja tuleb.

Viimane GP5 toimub 26. aprillil Tartus ja korraldab TÜASK. Pärast seda saab vaadata, kes kvalifitseeruvad hooaja lõpus toimuvale Super Karikale.

No comments:

Post a Comment