Monday, March 3, 2014

Muljeid noortekatelt 1-2-03

Nädalavahetusel toimusid TÜASKi spordihoones Eesti Noorte Meistrivõistlused. Kõik täpsemad tulemused on kenasti badminton.ee lehe peal välja toodud, et ei hakka kordama. Küll räägiks mõndadest mängudest ja situatsioonidest, mis silma jäid.

U11 oli põnev vastaseis laupäeval poolfinaalis Taanis õppiva ning treeniva Steven Pärnasalu ja "reketipikkuse" Tauri Kilgi vahel. Stevenit teab vast Eesti laiem sulgpallirahvas rohkem, kuid südikalt ja hingega mänginud Kilk valmistas üllatuse. Kolmandas geimis mindi intervallile seisus 11:10, kuid siis sai Kilk 7,8 punkti järjest nii, et rallisid ei tekkinud. Minu arvates ei olnud põhjus väsimuses või oskamatuses, vaid lihtsalt pinges. Kõik võib ju natuke ilusam ja parem olla, aga proovi käsu peale meistrivõistluste pingelises mängus külma pead säilitada. See ei ole nii kerge, aga 10. aastaselt kohe kõike korraga nõuda pole ka mõtet. Anname aega ja on oodata kihvti rivaalitsemist.

U15 vanuserühmas domineeris Karl Kert. Tema varju jääb samuti asjalik ja potentsiaalikas mängija Matis Kaart. Vähemalt mulle jääb mulje, et tal on rohkem paarismängu lööke ja liikumist ning ehk on rohkem varianti Kerdile segapaaris (paari mängis ta U17 Laanesega) vastu saada. Juba selle pärast, et ta meespaaris U17 suuremate poiste vastu ennast proovile pani, näitab, et poisil on tahtmist. Kuid arvatavasti oli siin Siliksaare käsi mängus, sest ei näinud küll Laanese ja Kaarti näost väljakul, et nad kõvasti koos trenni oleks teinud või hästi väljakul läbi saaks.

Laanesel jäi kolmekordne tiitel just meespaari taha, kui nad Kaartiga poolfinaalis Ott/Suvile alla jäid. Pean tunnistama, et mina ei olnud küll viimastest suurt midagi kuulnud. Küsisin Kaljumäelt ka pool naljaga, et mis tänavavabrikust sa need kutid saali tirisid? Aga au neile, et nad juba täiskasvanute klassis tegusid tegeval Laanese ees aukartust ei tundnud.

U17 naistest rääkides, siis pole ammu sellist kuldaastat olnud, kus 4 igati tasemel neiut omavahel võistluselt võistlusele madistavad. Räägin siinkohal Kuubast, Rüütlist, Teesalust ja Marranist. Tundsin kaasa nendele poistele (va Laanes), kes pidid oma segapaari meesuhkuse alla neelama ja kõrval(ringi) mängima. Tean omast käest sedagi ja ütlen teile, et kui keegi näitab näpuga või küsib umbes, et: "Mis toimub, oled mees või ei ole?!". Siis vastus peaks alati olema üks: "Taktika".

Kõik teavad Kuubat, aga minu arvates on liiga vähe tähelepanu saanud Helina Rüütel. Üksikus valmistas Kristini vastu veidi närvikõdi, kui juhtis esimeses geimis 16:15, lõpuks siiski 16 ja 15 silma, kuid just mängupilti ja isu on kõrvalt tore vaadata. Samuti on ta naispaaris ja segapaaris osav. Tema vastu on tõeline peavalu mängida segapaari, kuna ta on lühikest kasvu ja vasakukäeline. Ei karda vahelt võtta ja tugevalt lüüa.

Veel tahaks tervitada noormeest Nõost nimega Robert Joonas, kes saavutas kõigis kolmes mänguliigis 4nda koha, mängides kümnest mängust kuues 3 geimi. Nappe kaotusi oli palju, aga pole hullu midagi. See-eest saad järgmistel tiitlivõistlustel musta hobusena üllatada.

Lõpetuseks õnnitleks kõiki noorte meistreid ja medaliomanikke!






No comments:

Post a Comment