Tuesday, December 11, 2012

Paarissuled 8.12

Paarissulgede talvine etapp tõi Tartu 192 sulgpallihuvilist, eesmärgiks üks vinge võistlus ning juba tavaks saanud meelelahutuslik õhtupoolik korda saata.

Uurides tabeleid paistis kohe silma meeste A-liiga osalejate arv - Eesti mõistes kolossaalne 18, koos kahe vene paariga. Rääkisin laupäeva hommikul kogenud sulgpallihuvilise Patrick Rangiga ja ta ütles ka, et ehk 2 paari oleks saanud kokku veel vorpida, aga muidu täiskoosseis.

Küll on kahju kesisest naispaaride osavõtjate arvust. Kuidas see lugu oligi - "Kuhu on kõik naised kadunud?". Samas väga kindel ei ole selle loo olemasolus.

Võistluse juurde. Meestel oli kuus kolmest alagruppi ja kaks said edasi play-offi. Madinat jätkus hommikust vaat et õhtuni. Võitjas erilist kahtlust ei tekkinud. Ei ole ju Ukk/Maljutin vist geimigi eestlastele kaotanud. Nii ka seekord.


Küll aga käis tihe konkurents teisele kohale. Veerandfinaalis lülitati tiitlikaitsjad Must/Rääbis konkurentsist välja, eksperimentpaari Mängel "Suurus-pole-oluline" Kaljuranna poolt. Samal pool veerandfinaalis valmistasid üllatuse Lukin/Kivinurm, kui võitsid Käsner/Kaljumäed. Olid ju viimased paar nädalat tagasi GP-l üsna kindlalt paremad olnud. Poolfinaal nende mängude võitjate vahel lõppes alles kolmandas geimis 21/19, seekord Mängel/Kaljurand võtsid ära. Teisel tabelipoolel loputasid vanameistrid Küüts/Maiste noori ning vandusid poolfinaalis venelastele alla.

Naiste A-liigas võtsid see aasta juba ei tea mitmenda võidu Kuuba/Rüütel. Kolm geimi mängiti ainult Margus/Talvistega. Viimased jäeti aga kolmandaks, sest Triitoni ja Nõo esindajatel Teesalul/Marranil olid teised plaanid. Koondise suhtes nüüd ei teagi. Paberi peal peaks Hõim/Vana/Saar kombineeritud naispaar tõhusam olema, aga teise külje pealt võiks ju tublidele Nõo tüdrukutele ka täiskasvanute seas võimaluse anda. Eks peatreeneril ole siin mõtteainet küll.


Nüüd tuleb võistluskalendris väike jõulupaus, ainult selleks, et jaanuaris karussell täie hooga jätkuks - GP 3, YEI 2013 ning Eesti Meistrivõistlused 2013 ootavad. Seniks nägesh!

No comments:

Post a Comment