Wednesday, March 20, 2019

MURUTURNIIR Põnevamate mängude kokkuvõte

Eelmine laupäev toimus arvult juba 5. Muruturniir. Saal oli rahvast täis, nägi palju tuttavaid nägusid, kuid ka põnevaid sulgpallilahinguid. Teengi kokkuvõtte mängudest, mis mulle silma jäid.
Muruturniiri kihvtid medalid.

ÜKSIKMÄNG     A

B-alagrupis kohtusid Andrei Kägo ja Oskar Männik. Esimene geim domineeris Männik, kuid teise geimi võttis lõpuspurdiga ära Kägo. Ise mõtlesin, et nüüd on noor poiss Oskar murtud, kuid eksisin. Kolmas Männikule 21:16.

C-alagrupis läksid vastamisi Kristjan Täherand ja Robin Schmalz. Esimeses geimis üllatas noor trennipoiss Robin Kristjanit 22:20. Kohe silmaga oli näha, kuidas 2 ja 3ndas geimis Täherand käiku juurde lisas. Seekord pääses Täku suuremast kaotusepadukast, kuid tormihoiatus oli antud.
Grupipilt.

Poolfinaalis tegi Hans-Kristjan Pilve korraliku teerulli samuti stipendiumi saanud Artur Ajupovile. 21:3 ja 21:7. Pilve on muidu ka vormis - alagrupis alistas ta ühe vastase harukordse tulemusega 21:0 21:0.
Stipendiumi saajad H-K. Pilve ja A. Ajupov

Teises poolfinaalis oli rohkem pinget õhus, kui Täherand ja Männik mängisid finaalikoha peale. Geimide lõpus oli Kristjanil kindlam käsi, seekord.

Kolmanda koha mängus kaotas Männik esimese napilt Ajupovile 20:22. Teises geimis kasutas Artur klassikalist "lähme-klaarime-asjad-kolmandas-geimis" taktikat, kui kaotas Männikule 5:21. Otsustav oli 21:15 Ajupovile. On poisid tuttavad teineteisega, kuna kohtuvad tihti ka noortevõistlustel.

Finaalis jäi peale Pilve, küllaltki veenvalt Täheranna vastu 21:7 21:15.
Üksikmängu esikolmik.

PAARISMÄNG     A

B-alagrupis kohtusid kogemusega segapaar Vallikivi/Tombak vendade Arude Miku ja Mardi dünaamilise duo vastu. Otsustavas geimis Toomas ja Triinu küll juhtisid paari punktiga, kuid otsustaval hetkel Mikk ja Mart näitasid kindlamat kätt.

C-alagrupis tegid ühe turniiri parima mängu vennad Taltsid noorte segapaari Ajupov/Üpruse vastu. Tanel ja Taimar esimese kaotasid 12:21, kuid päästsid matšpalle nii teises kui kolmandas geimis vastavalt 23:21 22:20. Taiku tegi otsustavatel hetkedel tõelist servisõda, kus tulistas nagu kuulipilduja ja noored polnud valmis selleks kuuliraheks.

D-alagrupp oli tihe. Aaloe/Laansoo tegid kõigiga tublisid mänge, kuid kaotasid kõik matšid 3. geimiga. Abi ei olnud ka Mängeli töötlusest noorte Kirisma/Schmalzi vastu, kui nad alistasid Malva/Mängeli mitte just liiga tempokas mängus 21:17 21:19.
Publik elas lainetega kaasa.

Esimeses poolfinaalis tegid napi mängu Aru/Helm Kirisma/Schmalzi vastu 21:15 23:21. Põnev on näha kord aastas meespaar/naispaar vs segapaar dünaamikat. Hoopis teine mäng.

Teises poolfinaalis võitsid punktide järgi võrdse kohtumise Kavald/Saluste vendade Taltside vastu. Mänguilu oleks võinud rohkem olla, aga pinget jätkus ämbrite kaupa.

Finaalis alistasid tänavuste Eesti Meistrivõistluste pronksipaar Aru/Helm Kavald/Saluste kahes tihedas geimis 21:16 21:19.

Pronksile tulid Tanel ja Taimar Talts.
Paarismängu esikolmik.


Kokkuvõtteks võib öelda, et Muruturniir oli edukas ja jäi meelde. Osalejaid oli rekordarv. Pisut pikale küll läks ja korraldajatel tekkisid küsimärgid, kas järgmine aasta teha võistlus kahepäevaliseks või kasutada kahte saali. Elame näeme!
Saalis said kokku kõik vanad tuttavad.

Suurepäraste piltide eest tänu Oleg Hartsenkole.

Üks on kindel - Koit Murule oleks taoline võistlus meeldinud.

No comments:

Post a Comment