Sunday, February 12, 2017

Favoriidid Üllatajad Jokkermängud EMV 2017

Varsti on aeg särgid selga panna, püksid/seelikud jalga, tossupaelad kinni siduda, reketid kätte võtta ning lahingusse astuda. Kes on selle aasta Eesti Meistrivõistlustel sulgpallis "Favoriidid", "Üllatajad" ja mõningad intrigeerivamad "Jokkermängud". Let's go!

FAVORIIDID

Favoriit olla on uhke ja hää. Nemad on suurimad soosikud meistritiitlile.

Raul Must - Ausalt öeldes mul läheb ka juba sassi mitmes aasta ta jälle esimene paigutus on. Kas keegi saab see aasta geimi talt? Vaevalt, kuid ehk ühe "vestlusgeimi" Sulgpalli Aasta Parimate peol.

Getter Saar - Naisüksik on tegelikult lahtine, kuid olen vanamoodne ja panen panused esimese paigutuse peale. Kuid mitte suuri panuseid - need lähevad loomulikult segapaari peale.

MP Kaljurand/Käsner - Poisid näitasid head mängu YEI-l aasta alguses. Nad pole ammu ühelegi teisele Eesti paarile kaotanud. Ainuke võimalus neid üllatada on, kui 1) Neil on kehv päev 2) Teed elumängu. Aga kui kuskil elumängu teha, siis soovitan nädala pärast.

NP Kuuba/Rüütel - Huvitaval kombel on nad võitnud viimase 4-5 aastaga "ainult" ühe naispaari meistrikulla. Kuid ma arvan, et see läheb duublisse järgmine nädal.

SP Kuuba/Laanes - Selle paari jaoks on küsimärk ehk ainult liigne koormus. Mõlemad mängivad 3 liiki, kuid sellegipoolest eelistan neid esikohale.
ÜLLATAJAD

Üllatustega on tavaliselt nii, et need mõnikord juhtuvad. Näiteks mõni valentiinipäev saadki oma silmarõõmult südamekujulise kaardi. Kuid noh iga aasta vast mitte.

Kristjan Täherand - Ütleme nii, et seal all tabelipool on vesi ikka marusoe. Samas kõik vaikselt unistavad finaalikohast. Siiski pean Täku Expressi favoriidiks hõbemedalile.

Kristin Kuuba - Kristin eelmine aasta võitis poolfinaalis Getter Saart. See aasta kindlasti finaalikoht ei tule samuti kergelt, kuid pean ikkagi teda suurimaks medalinõudlejaks tabeli altpoolt.

MP Must/Kaljumäe - Hou-hou-hou, Triitonil klubil käis jõuluvana ja kuna Raul ja Rainer olid olnud head lapsed, siis davai - põmm - Eestikatele meespaari kirja. Ega kerge olema ei saa ja tahan kindlasti Rauli näost pilti teha, kui ta avastab umbes 2. mängu ajal, et "Ou, siin meespaaris ei saagi vastaseid eriti üle joosta...".

NP Karjus/Marran - On see aasta palju võistelnud ja küllaltki häid tulemusi näidanud noorteklassi paar. Kui suudetakse tüli vältida servi alustamise õiguses, siis peaks kõik okei olema.

SP Käsner/Rüütel - Tiitlikaitsjad ihaldavad kindlasti uuesti esikohta. Kuid eelmise aasta meistrite skalpi jahivad paljud. Ja mis oleks parem üllatus, kui üllatada Eestikatel Üllatajaid.
JOKKERMÄNGUD

Igas mänguliigis on huvitavaid vastasseise ja tooksingi mõned välja. Need ei pruugi küll suuri muutusi medaliarvestuses teha, kuid võivad pakkuda publikule korraliku etenduse.

1. MÜ 1.ring Heiko Zoober vs Marcus Lõo - Kohe esimeses ringis maiuspala. Eks arvatavasti Heiko on favoriit, kuid ma millegipärast aiman, et Marcusel on kodus padja all märkmik Zooberi plussidest ja miinustest, mida Triitoni trennides ta üles märkinud on.
2. MÜ 2. ring Mikk Järveoja vs Mikk Õunmaa - Küllalti sarnase väljakuauraga. Rahulikud sõdalased nii öelda, kui tohib sellise võrdluse tuua. Siin on kindel, et Mikk võidab.
3. NÜ 1. ring Hannaliina Piho vs Mari Ann Karjus - Teavad teineteise mängu läbi ja lõhki. Karjus on viimasel ajal rohkem mänge võitnud, kuid usun, et Hannaliina kasuks räägib see, et ta soovis jõuludeks Karjuse revanši.
4. NÜ 2. ring Kati-Kreet Marran vs Helina Rüütel - Kati peaks rohkem üksikut harjutanud olema, kuid viimane kord kui mina Helinat alahindasin segapaari mängu ajal, sain kõvasti palli maast ülesvõtmist harjutada.
5. MP veerandfinaal Kaljumäe/Must vs Zoober/Õunmaa - On kindel, et mõlemad paarid tahavad meeletult võita. Otsustavaks saab see, kes suudab rohkem külma pead ja pehmet kätt hoida. Mina ei julge Raul Musta vastu panustada.
6. MP veerandfinaal Talts/Veede vs Järveoja/Laanes - Minu jaoks on müstika, kuidas üks igiliikur ikka suudab noorte poistega väljakul palli taga ajada ja liblikaid visata. Räägin loomulikult Mihkel Taltsist. Siiski Mikk ja Mihkel peaksid olema sutsu teravamad.
7. NP veerandfinaal Hamburg/Pajuste vs Lattik/Järveoja - Selle mängu võitja pääseb medalimängudele. Pinged saavad kindlasti peal olema. Kes suudab nendest rohkem üle olla saab edasi.
8. NP 1. ring Klaos/Sorge vs Sulbi/Seero - Esmamuljel tundub, et kogenud rebastel on mäekõrgune eelis. Aga ei tea midagi, äkki noored suudavad südika partii teha.
9. SP veerandfinaal Kuuba/Laanes vs Kaljumäe/Saar - Võin vihjeks nii palju öelda, et Rainerile segapaar meeldib. Ja talle meeldib küsimusi õhku riputada. Nüüd on tal selleks võimalus, Getter samuti sitke partner. Võib tulla tihe mäng.
10. SP 1. ring Lukin/Karjus vs Mängel/Piho - Kõige rohkem trenni on teinud kindlasti Vahur, Mari Ann ja Hannaliina. Kuid Mängelit teades, siis küll tal mingi plaan varuks on. Ja see plaan on ... Kohtume järgmisel nädalal Tartus A le Coq Spordimajas Eesti Meistrivõistlustel! Võta sõber kaasa!

No comments:

Post a Comment