Tuesday, February 21, 2017

Teekond Kullale Meespaar

K.KALJURAND - R.KÄSNER

Pealtvaatajate ootus

Aastaid Eesti esipaar olnud Raul ja Kristjan olid ka see aasta minu silmis favoriidid. Kuid vähemalt minul oli üle pika aja sees tunne, et kurat, äkki ei tule see aasta ära, sest keegi oli jokkerpaari pakki seganud. Ja kui jokkerid kaardimängus, siis lähevad jaotused maruteravaks.

Esimene ring vs Bazanov/Pilve 21/6 21/10

Noored Aleksander ja Hans said tunda meespaari võlusid, kui ei saa palli maha. Ega muud ei olegi teha, kui pea püsti hoida ja võidelda lõpuni. Huvitav on vaadata Rauli ja Kristjani taktikat esimestes ringides. Nad teavad, et tasemelt on nad üle ja siis võtavad meelega kaitseasendi, et punkt 1 energiat hoida ja punkt 2 harjutada erinevaid elemente järgmisteks mängudeks.

Veerandfinaal vs Maiste/Kavald 21/17 21/6

Esimeses geimis oli tunda, et Meelis ja Sven olid kogemused mängu pannud ja mängisid häälestanult. Punkt punktis mindi geimi lõppu, kuid siis Raul ja Kristjan ikkagi võtsid ära. Teises geimis valitsevad meistrid ei jätnud midagi juhuse hooleks.

Poolfinaal vs Laanes/Järveoja 21/15 21/15

Stabiilselt ennast ka teistel võistlustel poolfinaali mänginud Mihkli ja Miku teekond lõppeb tavaliselt Kristjani ja Rauli vastu. Mõned varasemad mängud on ka 3 geimi läinud, kuid tean enda kogemustest, et seda esimest võitu vastaste vastu saada on psühholoogiliselt keeruline. Senimaani Kaljurand ja Käsner veenvalt mänginud.

Finaal vs Must/Kaljumäe 17/21 21/19 21/18

Ja siis oli finaali aeg. Ma ootasin tulist vastasseisu, aga minu silmad pole ammu niisugust meespaari Eestis näinud. Kümnendi parim mäng. Seis oli kogu aeg pingeline, igal punktil oma väärtus. Raul oli hädas serviga, Kristjan stabiilsuse kuningas, Rainer mängis üle oma varju ja Must pesi musta pesu. Otsustavas geimis juhtisid Must/Kaljumäe 16/12, kuid siis toimus pööre. Meistreid eristab just sellistel hetkedel olukord - go big or go home. Kokkuvõtteks - meespaar on ikka niivõrd erinev mänguliik, et kaks head üksikmängijat ei saa tulla, näha ja võita.


No comments:

Post a Comment